BBC maakt podcast met Bright Fame: De kille realiteit van de Wallen

”Dit is niet het verhaal van een feeststad Amsterdam”, zo begint BBC de podcast. ”Dit is het verhaal van misbruik en intimidatie van vrouwen.” Deze week is de podcast ‘The Bleak Reality behind the Red Light District‘ van de BBC Documentary Series gelanceerd. In de podcast neemt journaliste Anne Holtel ons 14 maanden lang mee over de Wallen. Ze praat met toeristen, drugsdealers, bewoners, vrouwen achter het raam, social workers, slachtoffers van mensenhandel en politie. Al snel wordt duidelijk: ‘feeststad’ Amsterdam kent een heel pijnlijke kant. Holtel is zelf een rasechte Amsterdammer maar haar ogen zijn de afgelopen maand hoorbaar geopend.

Op LinkedIn schrijft Holtel: ”Ik heb geleerd dat uitbuiting, mensenhandel en misbruik aan de orde van de dag is op de Wallen. En dat in zo’n mooi historisch gedeelte van onze stad. Het is moeilijk te beschrijven hoe intens en hartverscheurend deze reis is geweest. Maar mijn leed is niet te vergelijken met die van de vrouwen die daar door omstandigheden gedwongen worden om hun lichamen te verkopen.” In de podcast wordt ook onze oprichter Frits Rouvoet geïnterviewd.

”Soms ga je naar huis en je doucht. Maar je krijgt het er niet afgespoeld. Het is niet je lichaam die vies is, het is je ziel.” – Sekswerker, in BBC podcast

BBC Podcast: The bleak reality behind the red light district. Nu wereldwijd te beluisteren, klik hieronder. 
Triggerwarning: dit programma bevat beschrijvingen van (seksueel) misbruik en geweld:

Je kunt de podcast ook op Spotify luisteren.

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie