Outreachend veldwerk

Bright Fame is een stichting die outreachend werkt onder prostituees, vooral op de Wallen in Amsterdam. Onze vrijwilligers lopen dagelijks op straat, zowel overdag als in de avond. Het doel van dit outreachende werk is om de vrouwen en mannen te leren kennen, om contact te maken en een relatie op te bouwen.

Op straat verschilt het contact van simpelweg een begroeting tot een gesprek of samen bidden. De gesprekken op straat gaan over verschillende zaken zoals:

  • Persoonlijke omstandigheden
  • Pastorale gesprekken
  • Maatschappelijke en juridische vraagstukken

In samenwerking met Stichting El Roi zijn we gestart met outreachend veldwerk naar de minder zichtbare prostitutiebranche, ons hotelproject. Via digitaal veldwerk benaderen we de vrouwen die thuiswerken, in de escort of op straat. Vervolgens maken we een afspraak en ontmoeten we de vrouwen in hotels. We zien dat deze outreach vorm erg effectief is. Een quote van één van de vrouwen bevestigde dit:

‘ik wist niet eens dat er hulp bestond’.

Een belangrijke en steeds terugkerende vraag die Bright Fame stelt is: Wat is jouw droom? De meeste vrouwen en mannen hebben ondanks de vaak moeilijke omstandigheden, inderdaad een droom. Vaak is die droom: terug naar een normaal leven. We stellen dan vragen: Wat heb je daarvoor nodig? Welke stappen moeten er gezet worden? Op welke manier kunnen wij jou helpen? In alle gevallen krijgt de vrouw/man een uitnodiging voor een vervolggesprek in het kantoor van Bright Fame, vlakbij de Wallen.

Ik wil jullie helpen met dit project

Wil je ons helpen om dit project te blijven voortzetten? Doe dan een eenmalige donatie door op onderstaande button te klikken. Hieronder verschijnt dan direct het donatieformulier. Alvast hartelijk dank voor je steun aan dit project!

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie