Hulpverlening

Op ons kantoor zijn maatschappelijke en juridische medewerkers aanwezig. Zij zetten zich in om de vrouwen te helpen met hun hulpvraag. Onze medewerkers bieden praktische hulp, bemoedigen en staan naast de vrouwen/mannen. Dit betreft allerlei praktische zaken rondom hulpverlening en in het proces van uitstappen zoals:

  • Zoeken naar betaalbare woonruimte
  • Zoeken naar een geschikte baan of opleiding
  • Pastorale gesprekken
  • Helpen bij belastingzaken
  • Aanvragen van een uitkering
  • Schuldhulpverlening
  • Contact met andere instanties
  • Psychische hulp
  • Opvang

Werkprojecten:
In de afgelopen jaren zijn er diverse initiatieven voor werkprojecten ondernomen. Twee al bestaande projecten zijn: opleiding tot coupeuse en fair kleding maken en een opleiding tot barber bij een barbershop. Deze projecten zijn kleinschalige werkervaringsprojecten voor iemand die, via een opleiding, uit de prostitutie wil stappen. Daarnaast hebben we diverse contacten met werkgevers die een baan kunnen bieden na het uitstappen. We zijn altijd op zoek naar meer werkgelegenheid. Veel prostituees kunnen namelijk alleen stoppen als er ook daadwerkelijk ander werk voor ze is.

Opvangmogelijkheden:
Bright Fame heeft connecties met verschillende opvanglocaties en is nauw betrokken bij initiatieven om meer opvangmogelijkheden te creëren. Wanneer de vrouwen/mannen naar een van deze opvanglocaties gaan blijven we betrokken. Allereerst is hier de ruimte om tot rust te komen. Deze rust en ruimte is nodig omdat de vrouwen/mannen vaak in een overlevingsmodus zitten en geestelijk en lichamelijk uitgeput zijn. Ze worden geaccepteerd zoals zij zijn en krijgen ruimte om zich te ontwikkelen. Er is begeleiding door middel van coachende gesprekken. Zodra de vrouwen/mannen gesetteld zijn en klaar om verder te gaan, wordt gezocht naar passende vervolgmogelijkheden zoals een geschikte baan of opleiding. Tot die tijd hebben de meesten al wat werkervaring opgedaan via de aanwezige projecten, schoonmaakwerk en huishoudelijke werkzaamheden.

Ik wil jullie helpen met dit project

Wil je ons helpen om dit project te blijven voortzetten? Doe dan een eenmalige donatie door op onderstaande button te klikken. Hieronder verschijnt dan direct het donatieformulier. Alvast hartelijk dank voor je steun aan dit project!

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie