17 juni 2016

ZE KEEK NAAR ZICHZELF ALS EEN SLECHTE VROUW EN MOEDER

Gezellig en spontaan reageerde ze toen ik mij aan haar voorstelde. We kletsen wat en ik vertelde haar dat ze mij altijd kan bellen wanneer er iets is. Vorig weekend belde ze mij wat paniekerig op en vroeg ze of ik haar geld kon lenen. Ze kon de volgende dag de huur van haar appartementje niet betalen; er werd gedreigd dat ze er dan uit moest. Ik vertelde haar dat wij dat niet zomaar deden en dat ik graag met haar wilde praten over haar situatie.

In de week erna kreeg ik haar niet te pakken en ik zag haar ook niet meer. Maar kortgeleden kreeg ik een telefoontje van een collega dat ze op een andere plaats stond. Iets later stond ik met mijn collega voor haar raam. Met een verrast gezicht deed ze open en al gauw kwamen we “to the point”. Ze vond het moeilijk dat ze niet terug had kunnen bellen omdat ze geen geld had om haar telefoon op te laden. Ik legde haar uit dat wij niet op deze manier financieel helpen en dat ze daar uiteindelijk ook niet mee geholpen zou zijn. Zij legde uit dat ze naast de huur voor het appartement ook geen geld voor haar kindje had. Ze vond het verschrikkelijk dit werk te moeten doen en keek naar zichzelf als een slechte vrouw en moeder.

Wat bijzonder dat je in zo’n situatie kunt zeggen dat je respect voor haar hebt: dat ze zichzelf wegcijfert om voor haar kind te zorgen zodat dit een betere toekomst heeft dan zij. Ik weet niet of er andere opties waren en of het de beste keuze was die ze kon maken. Wat ik wel weet is dat daar tegenover ons een jong meisje stond dat zich zo alleen en verloren voelde. Ik bemoedigde haar en we spraken af dat we elkaar de komende week zouden spreken. Daarna gaven we haar het boek van Francine Rivers “Bevrijdende Liefde”, in haar eigen taal en een Bijbel in haar eigen taal. We lazen hardop Psalm 91. De tranen liepen over haar wangen toen we voor haar baden en na het amen had ik een huilend meisje in mijn armen. “Je lijkt wel een vader voor me”, zei ze. Dat is wat we daar in de redlight mogen doen: Gods Vaderhart brengen.’

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie