5 oktober 2020

WANNEER WE MENSENHANDEL UIT DE PROSTITUTIE HALEN!!????

By Frits Rouvoet on Oct 04, 2020 02:47 pm

Hoe vaak heb ik het niet moeten horen in de afgelopen jaren:

“Wanneer we mensenhandel uit de prostitutie halen dan houden we schone prostitutie over!”.
 
En in één zin komt er dan meestal achteraan dat het dan vrouwen zijn die er bewust voor gekozen hebben dit vak uit te oefenen en er ook voor kunnen kiezen er weer mee te stoppen als ze dat willen. In de nu bijna 16 jaar dat ik op de wallen rondloop ben ik die meisjes en vrouwen niet tegen gekomen.
Er is namelijk altijd een reden waarom een vrouw in de prostitutie is terecht gekomen.
En dat is niet iets dat je zomaar even in een eerste gesprek van haar zal horen. Of dat ze dat aan een onderzoeker vertelt die langs de ramen gaat met een aantal vragen.
Hoe vaak heb ik niet moeten horen over seksueel misbruik dat er was in de kinderjaren en/of tienertijd. Zoveel meisjes en vrouwen die daar zitten vanwege armoede om voor hun familie of kinderen te kunnen zorgen.
Geen meisje droomt er van om prostituee te worden, er is geen opleiding,
diploma of vervolgcursus voor haar. Ook zit er voor haar geen promotie in.
 
Onlangs spraken wij met Jolanda Den Heijer naar aanleiding van haar boek Onzichtbaar. Haar verhaal laat zien hoe een jong meisje uiteindelijk in een seksclub belandt. Een indrukwekkend en heftig verhaal dat is uitgegeven door uitgeverij Palmslag. Samen met Jolanda wil Bright Fame een woordvoerder zijn en opkomen voor diegenen die die niet gehoord en gezien worden.
Het boek is te bestellen via onze site Bright Fame/boeken
Nu besteld is overmorgen in huis.

‘Onzichtbaar’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een jeugd van mishandeling en verwaarlozing. Demi groeit op in een schrijnende thuissituatie met een psychisch zieke moeder en stiefvader. De situatie wordt uiteindelijk onhoudbaar en Demi wordt gedwongen te vertrekken. Ze komt terecht bij Jeroen, die in eerste instantie de rol van hulpverlener op zich neemt. Maar al snel groeit deze scheve relatie uit tot een eenzijdige liefdesrelatie. Jeroen maakt flink misbruik van de situatie en dwingt de 17-jarige Demi uiteindelijk tot het werken in een nachtclub, waardoor hij zijn schulden kan betalen. Hier maakt Demi kennis met lotgenoten, maar ook met de meest gewelddadige mannen…

Dit boek is waardevol voor zowel de professional als de gewone lezer. Als hulpverlener kan dit boek je helpen je nog beter in te leven en om eerder signalen van misbruik en geweld te herkennen.

Jolanda den Heijer (1964) is moeder van vier kinderen. Veertig jaar geleden kwam zij vanuit een verscheurd gezin in aanraking met falende zorginstanties en zwaar psychologisch en lichamelijk misbruik. Na jarenlange innerlijke strijd heeft zij haar verhaal en het verhaal van lotgenoten opgeschreven, bedoeld als verwerking van haar verleden en resulterend in een aangrijpende psychologische roman. Met het boek ‘Onzichtbaar’ legt ze haar verleden pijnlijk bloot om hiermee slachtoffers en hulpinstanties te helpen.

Draagt u mee?

Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12
of via onze site Bright Fame doneer

Wij zijn een erkende stichting
Postbus 12274   1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459  +31 20 2602118
Namens Bright Fame
Frits Rouvoet
Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie