25 mei 2020

TERWIJL ZE ME DIT VERTELDE ZAG IK DE ANGST IN HAAR OGEN EN OP HAAR GEZICHT KOMEN

By Frits Rouvoet on May 19, 2020 08:37 pm

 

 

 

 

 

 

 

Het is werkelijk voor ons een de omgekeerde wereld, normaal lopen wij op straat en bezoeken de vrouwen en nodigen we hen uit om op ons kantoor te komen wanneer er een vraag is. Nu is het dat de vrouwen ons bezoeken voor van alles. We zijn ontzettend druk met het maken van CV’s, solliciteren, allerlei trainingen, administraties uitzoeken en steeds meer soms wel heel diepe persoonlijke gesprekken.

Ook komen er nog regelmatig vrouwen langs om een voedselbon op te halen. Ze voelen zich beschaamd om dat te vragen maar soms hebben ze zelfs echt geen eten in huis.
Het blijft nog zo nodig. Sponsor een vrouw met een bon van €25,00. Ga naar onze site en doneer onder het kopje noodfonds. 

Onlangs sprak ik nog met een jong Oost Europees meisje dat vertelde toen ze net 18 was hoe ze met de jongen meeging op wie ze zo verliefd was. Ze zouden samen in één van de Europese hoofdsteden gaan werken, een leven gaan opbouwen en een gezinnetje stichten. Eenmaal in West Europa stopten ze voor een rood verlicht gebouw met foto’s van schaars geklede vrouwen. De toon van haar vriend was totaal anders toen hij haar commandeerde om daar naar binnen te gaan en naar de manager te vragen. Zijn toon werd agressief toen ze dat weigerde, uiteindelijk ging ze maar naar binnen en daar zag ze die schaars geklede vrouwen rondlopen en aan de bar zitten met mannen die niet van die vrouwen konden afblijven.

Die avond kreeg ze haar eerste klanten als prostituee. Ze voelde zich vernederd en vies maar wist niet weg te komen. Toen ze eindelijk na een paar weken de moed had verzameld om dat aan haar pooier te vertellen nam hij haar mee naar een appartement ergens op de zesde verdieping. Hij toonde haar een mes en vertelde haar dat hij dat zou gebruiken als zij niet deed wat hij wilde en dat de men haar op straat zou vinden. Om zijn woorden kracht bij te zetten duwde hij haar hoofd op de balustrade en liet haar naar beneden kijken.
Terwijl ze mij dit vertelde zag ik de angst in 
haar ogen en op haar gezicht komen.

Ze wist weg te rennen en is uiteindelijk in Amsterdam terecht gekomen. Haar familie weet officieel niet wat ze doet maar ze geloofd dat ze het echt wel weten maar toch om geld blijven vragen. Vanuit een schuldbesef geeft ze dat telkens weer. Teleurgesteld in haar toenmalige vriend, ouders en zus die haar liet zitten met een grote financiële last.

Deze week hebben we weer een afspraak en ik denk dat ik twee leuke mededelingen voor haar heb.

Zoveel nood en zoveel pijn komen boven nu ze op hun kamer zitten en niets te doen hebben.

Bijdragen kunnen worden overgemaakt naar:
Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12
Wij zijn een ANBI erkende stichting
Bid en draag jij mee ???
Postbus 12274  1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 +31 20 2602118
Frits Rouvoet

 

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie