3 november 2020

STEEDS REGELMATIGER MOETEN WE VROUWEN HELPEN DIE NIET MEER KUNNEN OF WILLEN WERKEN

By Frits Rouvoet on Oct 30, 2020 03:17 pm

Als een jong meisje ontmoette ik haar jaren terug voor het eerst op de wallen. Verloren stond ze daar overdag in haar eentje achter het raam. Duidelijk zichtbaar dat ze moeite had met al die blikken die er over haar lichaam gleden van al die mensen die haar passeerden. De deur van het raam ging altijd open op een kier en er kwam een lach op haar gezicht wanneer we een paar woorden wisselden en we afscheid namen met een high five. Door de jaren heen zag ik haar veranderen, ze had geleerd zich te handhaven en de knop om te zetten om zich in het wereldje van de prostitutie staande te kunnen houden.

Onlangs vroeg ik waar dat meisje van toen was gebleven? Ze antwoordde dat ze nu in haar thuisland een appartement had en er een auto voor de deur stond. Dat was natuurlijk geen antwoord op mijn vraag en dat gaf ik dan ook aan. Ik herinnerde haar er gelijk aan dat zij veruit het grootste gedeelte van het jaar hier in de redlight stond terwijl haar echtgenoot in dat huis zat en in haar auto rondreed. Nogmaals vroeg ik haar waar is dat meisje gebleven? Zachtjes zei ze: “dat meisje is er niet meer”. In het gesprek dat volgde vertelde ik haar dat dat meisje er nog zeker was maar dat ze er alleen niet meer bij wilde of bij kon.

We hadden daar een mooi en goed gesprek over en ik hoop dat dat moment gaat komen dat ze weer helemaal zichzelf kan en mag zijn. Helaas kwam corona en is zij naar haar thuisland gegaan waar ze als eerste is gescheiden en nu in haar auto rondrijdt en woont in haar eigen huis. Af en toe hebben we nog even contact en praten we nog even bij.

Een andere vrouw die al enige jaren uit de prostitutie is, nam een paar weken terug contact met ons op omdat bleek dat een paar zaken nog niet helemaal goed waren afgerond hier in Amsterdam. Het bleek gelukkig niets ernstigs te zijn en het was dan ook vlug opgelost. We raakten in gesprek en het bleek dat ze zich erg eenzaam voelde. Hier in Nederland is ze toen tot bekering gekomen en mochten we haar dopen. Nu in haar thuisland voelde ze zich toch wel erg eenzaam als christen en mochten we haar in contact brengen met een fijne kerkelijk gemeente in haar eigen omgeving.

Zo ook voor een andere jonge vrouw, ze is al sinds eind verleden jaar terug in haar land maar kon geen werk vinden en ook zij voelde zich eenzaam als christen. Ook haar brachten we in contact met een mooie groep mensen waar ze nu mee op kan trekken. Bijzonder dat ze korte tijd daarna ook een baan vond.

 

Bright Fame heeft als motto “SCHOUDER AAN SCHOUDER” en dat houdt niet op als een vrouw is uitgestapt en terug is in haar thuisland. Met veel vrouwen is er nog een regelmatig contact zowel hier in Nederland als in hun thuisland.

Vanwege de corona zijn al veel vrouwen terug gekeerd naar hun land. Het blijft moeilijk om een baan te vinden en dus rond te komen. Ook hebben velen nog psychische klachten. Het blijft dus belangrijk om contact te onderhouden. Helaas missen we ook een groot aantal vrouwen van wie we niet weten hoe het met ze gaat.

Steeds regelmatiger moeten we weer vrouwen die niet meer kunnen of willen werken helpen met een waardebon voor de supermarkt zodat ze wat boodschappen kunnen doen. Volgende week zal ik er weer een aantal moeten kopen. We geven een bon van € 25,00 zodat ze er een aantal basis boodschappen mee kunnen doen. Doet u mee?

                     

Sponsor één of meer bonnen en help ons te helpen.

Sponsor via de QR code (tikkie)

Of maak over via onze site o.v.v. Noodfonds.

Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12

Wij zijn een

erkende stichting

Postbus 12274      1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459   +31 20 2602118
Namens Bright Fame
Frits Rouvoet
Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie