21 april 2020

NA SLUITING VAN REDLIGHT HELEMAAL GEEN INKOMEN

Tweede Paasdag nam ze contact op met de vraag of we haar konden helpen. Ze had totaal geen geld meer en kon geen eten voor die dag kopen voor haar en de twee kinderen. Ze voelde zich schuldig en beschaamd dat ze mij nu moest lastigvallen. Gelukkig kon ik haar twee digitale bonnen kon toesturen waarmee ze voor € 50,00 boodschappen kon gaan doen.

In haar woonplaats werd ze van het kastje naar de muur gestuurd ivm de uitkering en was radeloos zonder geld in huis en op de bank. In de periode voor de sluiting viel er voor de vrouwen al niets te verdienen namelijk.

En nu dus al vier weken na de sluiting van de redlight helemaal geen inkomen.

Deze situatie is niet uitzonderlijk in het afgelopen paasweekend heb ik zo’n 20 digitale bonnen moeten versturen aan vrouwen in nood. De meeste vrouwen hebben nagenoeg niets meer op hun bankrekening staan. Gisteren liet een jonge dame mij zien dat zij nog € 0,56 te besteden had. Haar boekhouder had de uitkering geregeld maar steeds keerde de aanvraag terug omdat hij niet compleet was. Vier weken zat ze nu te wachten op die uitkering en ze was dus ontzettend blij met de bon die ik haar had gestuurd. Samen met haar hebben de we aanvraag goed kunnen afronden en waarschijnlijk zal ze vandaag of morgen het geld op haar rekening hebben staan.
De vrouwen zijn echt blij met deze uitkering maar het blijft voor een groot aantal heel moeilijk om rond te komen. Wanneer je huur voor een appartement €1600,00 of hoger is dan ben je blij met je uitkering maar de problemen en zorgen blijven wel. Daarnaast zijn er vele vrouwen hier die voor hun gezin hebben te zorgen in het thuisland.

Het geeft hen veel stress en onzekerheid over de toekomst. Hun vraag is veelal: wanneer gaat de redlight weer open, terwijl ze net als wij ook wel begrijpen dat ook als de redlight weer open zal gaan het niet storm zal lopen. Buitenlanders zullen nog niet in grote aantallen gaan komen en velen zullen nog niet durven te komen vanwege nog eventueel risico op besmetting. Ook voor de redlight geldt: na corona zal het nooit meer hetzelfde daar zijn net als overal in de wereld.

Het positieve hieraan is dat wij ontzettend veel kunnen spreken met de vrouwen over: “wat wil je met je leven in de toekomst? ”
Er is veel belangstelling voor andere mogelijkheden en wij zijn als Bright Fame ontzettend blij dat we gewoon op ons kantoor kunnen blijven werken en de vrouwen persoonlijk mogen ontmoeten. De verhalen oven hun leven komen los, we mogen ze bemoedigen en met ze bidden.

In de afgelopen weken hebben we al heel wat Bijbels in diverse talen mogen weggeven. Ook de boeken van Francine Rivers “Bevrijdende Liefde” in meerdere talen vinden gretig aftrek.

Lieve mensen,
Uw hulp blijft hard nodig, vanmiddag moet ik weer nieuwe voedselbonnen (a €25,00) kopen om de vrouwen te kunnen blijven helpen. Wilt u één of meer coupons voor sponsoren?

Wanneer u met de GIVT app werkt dan kunt u dat eenvoudig doen met de bovenstaande QR code.
Bright Fame is een ANBI erkende stichting.
Uw steun voor ons noodfonds is zo hard nodig.
en onder het kopje noodfonds. 
Onze hartelijke dank en zeker van diegene die mag ontvangen.
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME
Postbus 12274
1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459  +31 20 2602118
Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie