7 november 2023

Misschien gaat het morgen beter

“Misschien gaat het morgen beter,” dat hoor je heel vaak van de dames achter de ramen. De situatie van de vrouwen wordt steeds lastiger; als ze schulden hebben, stapelen deze zich steeds verder op. Af en toe hebben ze een goede dag waarop ze wat meer verdienen. Dit geeft hen hoop.

Je moet erbij stilstaan dat een “goedkope” kamer in Amsterdam rond de 1200 euro kost voor deze dames. Daarnaast hebben ze vaak familie die op geld wacht. Of je het hebt of niet: maandelijks sturen ze een bedrag naar hun thuisland. Hierdoor komen ze in een vicieuze cirkel van schulden terecht.

De mogelijkheden

Daartegenover zien we juist wel dat de vrouwen die achter het raam staan steeds bewuster worden. Ze willen weten wat de mogelijkheden zijn: waar kunnen ze werk vinden en waar kunnen ze gaan wonen? Dit zijn allemaal vragen waarbij wij hen zo goed mogelijk proberen te helpen.

Lees verder na de foto>

Feestdagen

Nu de feestdagen eraan komen, willen we graag nog wat extra’s voor de dames doen. Vaak hebben ze hier niemand en weten ze niet zeker of ze met kerst en oud en nieuw bij hun familie kunnen zijn. Daarom delen we rond Sinterklaas altijd pepernoten uit, met kerst zullen we cadeaus uitdelen, en we willen graag een kerstdiner organiseren. Ook in de tussenperiode van kerst en oud en nieuw zijn ze welkom bij ons. We zorgen voor leuke activiteiten, een kop koffie en een warm gesprek. Hiermee willen we laten zien dat wij er echt voor ze zijn, ook met de kerstdagen.

Om dit werk te bekostigen zijn we afhankelijk van donaties. Wil jij er ook voor zorgen dat wij de vrouwen blijven helpen? Doneer dan hieronder:

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie