16 juni 2016

MEER DAN 60% VAN ALLE VROUWEN ACHTER HET RAAM OP DE WALLEN KOMT UIT OOST-EUROPA

Meestal is armoede de drijfveer voor deze vrouwen om in de prostitutie terecht te komen. Hier maken pooiers en/of de maffia handig gebruik van. Een speciale groep binnen de Oost-Europese vrouwen zijn de Roma-meisjes: zij zijn in vrijwel alle landen van herkomst achtergesteld en banen zijn voor hen onbereikbaar. Juist daardoor zijn er relatief veel Roma-vrouwen in Amsterdam.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat in Amsterdam over een jaar genomen tussen de 4000 en 8000 prostituees zijn. Diezelfde onderzoeken vertellen dat tussen 10 en 90% hier gedwongen zou zijn. Die ruime marge betekent feitelijk dat we het niet weten. Maar stel dat je het laagste percentage, die 10%, als uitgangspunt neemt, dan kom je op 400 vrouwen die over een jaar bezien tegen hun zin dagelijks meerdere malen verkracht worden. Ook voor hen wil Bright Fame er zijn.

Maak een donatie

Stichting informatie

NL. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Download het jaarverslag 2017

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie