7 juni 2024

Maria voelt zich niet meer alleen en geïsoleerd

Ieder mens die wij bij Bright Fame ontmoeten is uniek en bijzonder en wij voelen ons dan ook bijzonder bevoorrecht dat we contact mogen hebben met zovelen.

Enige tijd geleden was ik met onze maatschappelijk werkster Natascha op bezoek bij Maria (niet haar echte naam) om kennis met elkaar te maken. Vanaf het eerste moment was er een klik met haar en met haar kind. Maria haar leven was niet makkelijk geweest en zeker de jaren dat ze in de prostitutie onder dwang had moeten werken. Maar wat een positief en blijmoedig mens mochten wij ontmoeten.

Ze vertelde honderd uit maar ook dat zodra de mogelijkheid er was ze nu voor zichzelf als zelfstandige zou gaan werken in de prostitutie. Ook omdat dit het enige werk was dat zij kende.

We hadden een ontzettend leuk gesprek en ik gaf Maria het boek “Bevrijdende Liefde” van Francine Rivers in haar eigen taal. Direct vroeg ze of ze moest huilen van het verhaal en dat kon ik alleen maar bevestigen. Die avond kreeg ik een berichtje van haar: “ik ben bij bladzij 17 en zit al te huilen!” Regelmatig hield zij mij op de hoogte waar ze in het boek was en wat haar daarin raakte. Ze komt nu regelmatig bij ons langs, volgde een DISC-training en krijgt Nederlandse les.

Op een gegeven moment kwam er een berichtje bij Natascha binnen dat sinds ze contact met ons heeft zij zich niet meer alleen en geïsoleerd voelt. Weer wat later: “Door het contact met jullie en het lezen van dit boek wil ik niet meer terug in de prostitutie”. Een bewuste en duidelijke keuze.

Onlangs werd er in onze huiskamer voor haar gebeden en gaf één van de bidders aan haar doordat God zo ontzettend veel van haar hield net zoals zij van haar kind hield en dat Zijn liefde nog vele malen verder ging. Toen zij de opname terug luisterde, werd ze heel emotioneel en ze heeft de opname daarna al vele malen beluisterd.

Maria onderzoekt nu samen met ons hoe zij haar ooit onderbroken opleiding een vervolg kan geven en kijkt verlangend uit naar wat de toekomst haar en haar kind gaat brengen.

Samen met uw hulp en door gebed kan Bright Fame naast vrouwen als Maria staan.

Blijf ons ondersteunen met een gift of wordt vriend van Bright Fame door een maandelijkse ondersteuning want er zijn nog zoveel vrouwen als Maria die alleen en geïsoleerd leven.

Bright Fame is een ANBI erkende organisatie.

NL53 INGB 0004 1039 12
tgv Stichting Bright Fame

Tel:   020-8201171
Mob: 06-54985459

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie