20 maart 2020

KUN JE WEL BLIJ ZIJN DAT DE RAMEN DICHT ZIJN???

Talloze kerken sluiten vanwege het coronavirus. Maar er is ook goed nieuws, zo redeneren vele christenen. Want dankzij het coronavirus zijn nu ook de Wallen gesloten en is het voorlopig gedaan met de prostitutie. Halleluja! Frits Rouvoet, oprichter van Bright Fame, vindt dat echter veel te kort door de bocht. “Je kunt wel blij zijn dat de ramen dicht zijn, maar sta je vervolgens als christen dan ook naast deze vrouwen die grote problemen hebben? Of gaat het je alleen om het afschaffen van prostitutie?”

Lieve mensen,
Wat is er in een paar dagen veel veranderd in onze wereld. Ik denk dat iedereen daar wel wat over kan delen. Op ons kantoor zijn we in een afgeslankte vorm aanwezig voor de vrouwen die nu niet meer kunnen en mogen werken in de redlight. Alle activiteiten die we hebben zijn voor dit moment op aanraden van de overheid stopgezet.

Alleen ons team van het maatschappelijk werk draait op volle toeren. Veel overleg met elkaar en andere organisaties om informatie uit te wisselen. Contact met Tweede Kamerleden en raadsleden van Amsterdam. Contact met de uitkerende instantie om op de hoogte te zijn van de nieuwe regelingen die de overheid ook aan onze vrouwen in de ontstane situatie aanbiedt.

Schrijnende situaties, de eerste vrouw is al uit haar appartement gezet vanwege het niet kunnen betalen van de huur. Anderen kunnen al geen boodschappen meer doen omdat de weken hiervoor ook al zeer slecht waren en er vaak zelfs geld op toegelegd moest worden.

Woensdag de 18e een groot aantal verontruste telefoontjes, berichtjes en vijf vrouwen op het kantoor voor de speciale regeling voor zzp’ers. Toen ik om 18:30 de deur uitging om naar huis te gaan stonden er ineens nog drie vrouwen op de stoep. Ook zij komen donderdag de 19e naar ons toe, dat zal het aantal vrouwen al op acht brengen plus wie nog verder langs gaan komen.

Voedselpakketten worden opgehaald en twee pakketten worden langs gebracht bij een zieke vrouw en bij een vrouw die zelfs geen geld heeft om langs te komen. We hopen met het maatschappelijk werk team op kantoor de drukte aan te kunnen. In de komende dagen zal het alleen maar drukker worden.

Tevens zijn wij ons aan het voorbereiden om indien nodig vanuit huis de vrouwen verder te kunnen helpen.
Nogmaals onze vraag om ons te steunen in gebed maar ook praktisch zodat wij kunnen steunen.
Uw bijdrage voor ons noodfonds kan naar; www.brightfame.nl/doe-mee/doneer/ ovv noodfonds.

Trots op ons team hier op kantoor en diegenen die vanuit thuis meedenken en regelen. Wat een bergen werk worden er verzet en wat moeten ze improviseren. Zoveel verschillende situaties waar ze ineens voor staan. Ook zijn er vrouwen die er gelijk voor kiezen om maar helemaal te stoppen. Tijdens de aanvraag voor een overbruggingsuitkering komen ook de verhalen los over hun leven.

Ook dankbaar voor de samenwerking hier in Amsterdam met het DWI. Ook zij doen een geweldig werk.

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie