12 december 2018

Investeer in een pand voor Bright Fame

We staan aan de vooravond van een nieuwe stap voor Bright Fame. Om te weten waar je naar toe gaat, moet je weten waar je vandaan komt. Daarom nemen we je even mee hoe het ruim 13 jaar geleden allemaal begon.

Ik was niet op zoek maar het gebeurde gewoon.
Ruim 13 jaar geleden werd ik gevraagd een Russische vrouw te helpen die graag Russisch sprekende vrouwen wilde bereiken in de Redlight. Nadat ik links en rechts probeerde een organisatie of een kerk te vinden die haar voor drie maanden wilde opnemen in hun team en dat niet lukte zei Jacqueline, mijn vrouw tegen mij dat ik met haar de straat moest gaan. God had namelijk al duidelijk over prostituees gesproken in mijn leven. Menigmaal kreeg ik vrouwen met misbruik en/of mishandeling op mijn weg. Ik was daar niet naar op zoek maar het gebeurde steeds weer.

Als mens naar die andere mens.
De eerste keer wist ik niet of de vrouwen mij zouden accepteren als man zijnde. Ik was ook geen professional die wat te bieden had op het gebied van Maatschappelijk Werk, Juridische adviezen en administratie. Het enige dat ik te bieden had, was dat ik oprecht geïnteresseerd was in haar en niet in haar lichaam en het hebben van seks met haar. Al vanaf de eerste maal dat we daar rondliepen, hadden we meerdere mooie gesprekken van mens tot mens. Al na enkele maanden begonnen vrouwen uit te stappen en mochten we hen helpen om hun weg te vinden om achter hun droom aan te gaan en weer met hun kinderen en familie herenigd te worden.

Het team groeide, de professionals kwamen in het team en dat allemaal op vrijwillige basis. In de afgelopen jaren mochten we een 240 vrouwen helpen om uit de prostitutie en/of onder mensenhandelaren vandaan te komen. Niet werd er alleen de praktische hulp geboden maar is er aandacht voor innerlijke genezing en traumaverwerking. Veel van deze professionals zitten in ons netwerk. Daarnaast hebben waren er 44 vrouwen die een keuze voor Jezus maakte en die we verder mochten helpen om te groeien in hun christen zijn.

Geen vrouw droomt ervan.
Door de jaren heen mochten we betrokken zijn bij plaatselijk startende initiatieven en werden we gevraagd om spreekbeurten te geven in het land. Televisie, radio, kranten en magazines weten ons te vinden om onze menig te geven in en over artikelen en programma’s. Als man heb ik er voor gekozen onder mijn eigen naam een statement te maken dat prostitutie geen normaal beroep is: geen meisje droomt ervan om prostituee te worden. Er is altijd een reden voor die haar in die situatie bracht. Ook vragen wij er aandacht voor dat mensenhandel bestreden moet worden.

In dit jaar werd een begin gemaakt met een goed fundament op het kantoor te leggen door een start te maken met drie betaalde parttimers.

Een bijzondere ontwikkeling. 
In 13 jaar tijd zijn we van één dag in de week op straat naar teams gegaan die 4 maal per week overdag en teams die drie avonden per week op straat zijn. Tevens is er een bezetting van gemiddeld 4 mensen dagelijks op kantoor. Bright Fame is nadrukkelijk aanwezig in de redlight van Amsterdam en daarnaast op sociale media, op scholen en in kerken.

Problemen oplossen. Dit was van één vrouw

Onze wens.
Na eerst een klein kantoor te hebben gehad van een kleine dertig vierkante meter verhuisden we naar een kantoor met meerdere ruimtes en een oppervlakte van 110 vierkante meter. Op een kleine afstand van de redlight en makkelijk bereikbaar voor de vele dames die ons kantoor bezoeken. Onlangs hoorden wij dat de eigenaresse het pand gaat verkopen, wat voor ons zou betekenen dat we wederom zouden moeten verhuizen naar een nieuwe plek in Amsterdam centrum. Dit is echt niet gemakkelijk en we zullen alleen maar duurder uit gaan komen. Graag zouden wij het totale pand willen kopen zodat we kunnen blijven en de vier verdiepingen boven ons kunnen verhuren, misschien deels zelf gebruiken of zelfs verkopen. Diverse scenario’s zijn mogelijk en hebben we doorgerekend.

Als Bright Fame hebben wij niet de financiële mogelijkheid om het pand op eigen gelegenheid te kunnen kopen en zijn wij afhankelijk van mensen die ons geld willen lenen of het willen financieren. Uiteraard moet er heel wat aan het pand gebeuren voor dat wij er mee verder kunnen.

Wij zijn dan ook zoek naar mensen:

  • die ons een bedrag kunnen en zouden willen lenen
  • die ons een bedrag schenken.
  • die voor ons kunnen financieren
  • die ons voor een periode van drie jaar maandelijks willen ondersteunen.
  • die aan ons een eindejaarsgift willen overmaken

Uiteraard zijn wij bereid al uw vragen te beantwoorden!

Dat kan via frits@brightfame-3.local of telefonisch via 06-54985459

“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het raam dromen over hun droom.
Laten we hen samen helpen om er niet alleen over te dromen maar hun droom te kunnen gaan leven!

Giften ter ondersteuning van het werk kunnen overgemaakt worden naar

Maak een donatie

Stichting informatie

NL. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Download het jaarverslag 2017

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie