8 juni 2020

EVEN OP BEZOEK BIJ BRIGHT FAME IS HAAR ENIGE UITSTAPJE

By Frits Rouvoet on Jun 07, 2020 08:21 pm

Op weg naar ander werk 
Van de week heb ik een aantal intensieve gesprekken met vrouwen gehad. Wat zijn er veel vrouwen met hun toekomst bezig. Met een veertig meisjes zijn we bezig met het maken van cv’s, aan het solliciteren en diverse trainingen te geven. Het enthousiasme is groot. Morgen beginnen er 15 vrouwen aan een zomerschool, zes weken lang twee dagen in de week. Ook de trainingen bij ons gaan gewoon door. Met deze school hebben ze meer mogelijkheden straks voor (gesubsidieerde) banen.
Bijzondere gesprekken
Zelf heb ik dagelijks gesprekken met vrouwen, gemiddeld vier per dag. Nu ze tot rust komen en de stress van het raam er niet is, komen ze echt tot zichzelf. Van de week hadden we een mooi gesprek over vergeving, hoe dat jou zelf vrij zet om door te kunnen gaan met je leven. Deze dame droeg al lange tijd boosheid, teleurstelling, verdriet en pijn met zich mee, een last die erg zwaar was voor haar. Stap voor stap is zij aan het vergeven en alles in de handen van Jezus aan het geven zodat ze genezing kan gaan ontvangen.
Dissociëren
Met twee andere vrouwen sprak ik erover dat het zo moeilijk was om in twee werelden te leven. Elke keer wanneer zij de deur van hun werkkamertje openden, lieten ze zichzelf buiten staan en gingen als de prostituee naar binnen. Zijzelf konden het niet bolwerken maar wel diegene die de rol van prostituee speelde. Dit kom ik trouwens al vijftien jaar tegen. Alle herinneringen duwden ze elke keer weer diep in zichzelf weg maar regelmatig komt dat door het één of ander boven en dan waren ze zelf verbaasd van hun eigen plotselinge boosheid of verdriet. Laatst was één van hen met een kennis uit haar thuisland in gesprek en die vroeg haar waarom ze ineens zo kinderlijk reageerde. In ons gesprek begreep ze ineens wat er met haar gebeurde. Een herinnering kwam op en daar was de reactie.
In totaal ben ik met 16 van deze vrouwen wekelijks in gesprek. Twee jonge vrouwen hebben Jezus gevraagd om in hun leven te komen. Zo bijzonder om te zien hoe God werkt in deze moeilijke tijd.
Verandering van de uitkering
Sinds 1 juni zijn de eisen om een uitkering te blijven ontvangen veranderd. Het wordt nu de bijstand zoals we die kennen. Voor veel vrouwen zal dit zeer ongunstig zijn omdat ze bv veel te duur huren van een particulier, soms geen huurcontract hebben, zich niet konden inschrijven of met meerdere personen op één adres wonen waardoor de uitkering voor allemaal minder wordt. Wat wij om ons heen horen is dat dit vrouwen in de illegaliteit drijft. Daarom komen we deze week met de diverse organisaties bij elkaar om hierover met de verantwoordelijke persoon van de Gemeente Amsterdam te spreken.
Wat mij afgelopen vrijdag nog raakte, was dat een jonge vrouw mij vertelde dat ze elke dag in haar eentje op haar kamer zit en alleen haar telefoon heeft om spelletjes te doen. Wat was ze blij met een paar boeken in haar eigen taal die ik deze week binnen kreeg. Even op bezoek bij Bright Fame voor een training, een gesprek of gewoon even een kop koffie is haar enige uitstapje.
Dit betekent nu ook dat wij moeten blijven zorgen voor hen die niet thuis of waar dan ook klanten willen ontvangen.
Blijft u met ons hen daarin ondersteunen? Ga naar de site van Bright Fame en doneer onder het kopje noodfonds.
En bid met ons voor meer banen zodat de dames in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
Bijdragen kunnen worden overgemaakt naar:
Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12

Wij zijn een ANBI erkende stichting
 
Bid en draag jij mee ???
Postbus 12274  1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459  +31 20 2602118
Frits Rouvoet

 

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie