24 oktober 2023

Een kijkje achter het masker van een zelfverzekerde prostituee

Wekelijks gaan wij de straat op om de vrouwen achter de ramen op te zoeken. We maken een praatje met hen, zodat zij weten dat wij er altijd zijn en naar ons toe kunnen komen. Het is voor ons enorm belangrijk dat we zichtbaar zijn en dat de vrouwen ons weten te vinden.

In de afgelopen weken is een meisje van 22 jaar oud bij me blijven hangen. Ze is vrij nieuw en komt uit het Oostblok. Wat opvalt bij haar is dat ze graag wil studeren. Ze heeft een kind van vier jaar oud bij een crimineel die haar naar Nederland heeft gebracht om te werken. Hier wil ze graag vanaf, maar dat gaat niet zo makkelijk.

Bellen met haar moeder

Ze heeft zelfs gevraagd of ik even met haar moeder wilde bellen, zij verblijft in het thuisland van het meisje en maakt zich zorgen om haar. In het gesprek merkte ik dat haar moeder een fijne vrouw is; dit meisje heeft misschien niet veel geld in haar leven gehad, maar wel een fijne jeugd. Ik heb haar moeder een beetje kunnen geruststellen. Het meisje onderneemt stappen om uit de prostitutie te stappen, en wij helpen haar hier graag bij.

Wat ik ook zo mooi vind aan deze dame is dat, ondanks haar eigen situatie, ze heel graag andere mensen wil helpen. Ze is al een paar keer naar ons toe gekomen met verhalen van kennissen en vrienden die het moeilijk hebben.

Lees verder na de foto>

Een zelfverzekerde prostituee

Ik kan me voorstellen dat als je langs haar raam loopt, je een zelfverzekerde prostituee ziet staan. Maar achter het masker schuilt een jong meisje dat zelf niet zo goed weet hoe ze uit deze situatie kan komen. En ondanks alles is ze bezig met hoe ze andere mensen kan helpen.

Het kost geld om dit meisje en vele andere vrouwen die achter het raam staan te helpen. Om hieraan bij te dragen, kun je via onderstaande knop doneren.

 

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie