1 mei 2024

Dagboek uit Albanië #2

In de serie Dagboek uit Albanië neemt Frits Rouvoet, directeur van Bright Fame, je mee op zijn reis naar Albanië. In dit tweede deel lees je meer over de hoogtepunten van zijn reis, die hij als een soort dagboek heeft bijgehouden. In het derde deel, dat volgende week uitkomt, lees je de conclusie en vervolgstappen. Benieuwd naar het eerste deel? Die lees je hier.

Donderdag 21 maart

Vandaag ben ik aangekomen in Albanië, een reis waar ik al heel lang naar uitkijk. Ik heb een druk schema waarin ik elke dag iemand anders ga ontmoeten. Dat geeft me een voldaan gevoel: weten dat ik hier met een reden ben. Ik kan niet wachten om iedereen te ontmoeten en te kijken hoe we elkaar kunnen helpen. En natuurlijk het belangrijkste: hoe Bright Fame ervoor kan zorgen dat er minder meiden met mooie praatjes naar de Wallen worden gebracht, en hoe diezelfde meiden hier veilig en fijn kunnen terugkeren.

Zaterdag 23 maart

Vanmorgen eerst een ontmoeting met The Bible League in Albanië. Onder de indruk van wat zij doen met zo weinig middelen. Daarna naar de havenstad Durres, waar ik in 1991 voor het eerst binnenkwam. Wat een andere stad. Heerlijk vis gegeten en een goede tijd gehad met onze contactpersoon hier. Na diverse gesprekken via WhatsApp elkaar voor het eerst echt ontmoet. God sprak vele jaren terug dat hij mensen op ons pad zou brengen met hetzelfde hart, en dat vond ik in hem. Ook bezocht ik het amfitheater waar lang geleden Paulus het Evangelie heeft gebracht.

Zondag 24 maart

Vanmorgen mocht ik spreken in een fijne kerk in Tirana. Bijzonder dat ik werd uitgenodigd. De voorganger nodigde me uit terwijl we elkaar niet eens kenden. Een warme groep mensen waarin je je gelijk thuis voelt. Begonnen met aanbidding en gelukkig kende ik de meeste liederen in het Engels. Een boodschap mogen brengen uit Johannes vers 1 t/m 13. Wanneer wij dat kleine beetje dat wij hebben in de handen van Jezus leggen, dan is door en bij Hem de vermenigvuldiging.

Woensdag 27 maart

Morgen vlieg ik weer terug naar Amsterdam. Bijzondere week gehad met veel gesprekken en fantastische contactpersonen mogen ontmoeten. Hier zijn zowel vriendschappen als samenwerkingen uit ontstaan. Mooi om te zien dat er echt een hart is voor de meiden. We zijn het met elkaar eens: we willen voorkomen dat de meiden in praatjes trappen die te mooi zijn om waar te zijn. Daarnaast moet er een goed vangnet komen voor de meiden die stoppen met prostitutiewerk en thuis terugkeren. Ik kan niet wachten om in Nederland mijn plan voor een conferentie uit te werken en terug te keren. Ik ga echt met een goed gevoel terug naar huis.

Om dit werk te kunnen blijven doen te en de meiden op de Amsterdamse wallen te blijven helpen zijn we afhankelijk van donaties. Je kunt hieronder doneren.

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie