29 december 2019

ALS ALLES DUISTER IS, ONTSTEEK DAN EEN LICHTEND VUUR DAT NIMMER DOOFT.

Door Frits Rouvoet on Dec 28, 2019 

Vandaag had ik in de ochtend een mooi gesprek met een Oost Europese vrouw. De afgelopen dagen waren ontzettend moeilijk voor haar maar ze zal in 2020 niet meer terugkeren in de prostitutie en werken aan herstel van zoveel pijnlijke herinneringen en ervaringen.
Ik ken haar nu ongeveer twee jaar en kwam in contact met haar toen ze met een andere jonge vrouw meekwam voor een kop koffie. Die eerste keer wisselden we maar een paar woorden maar een aantal dagen later toen ik op straat was en naar mijn afspraak in het kantoor moest, zag ik haar vanuit mijn ooghoek. We liepen terug en werden gelijk door haar uitgenodigd om binnen te komen. Ze deed een handdoek om en we hadden een mooi gesprek over het geloven in God. Ze had moeite om als prostituee te moeten werken maar zag geen andere mogelijkheid om voor haar zoon te zorgen. We hebben nog even de tijd genomen om met elkaar te bidden en daarna snel naar mijn afspraak die gelukkig alle begrip had dat ik te laat was.

In de periode daarna hadden we regelmatig contact en kwam ze met steeds meer vragen over God en Gods doel met haar leven. Onlangs was ze voor een dag naar één van onze teamleden in een andere stad. Voor het eerst met de trein zelfstandig gereisd. Ze kent alleen het stukje Amsterdam waar ze woont en werkt en het stukje met de trein naar de luchthaven als ze naar haar thuisland reist om haar zoon te bezoeken. Ze had een geweldige dag en genoot van het zijn onder normale mensen. ( Dit is iets wat we regelmatig te horen krijgen ) Tijdens die dag vertelde ze dat het niet eens de hulp was die we haar aanboden maar dat ze door de gesprekken met mij dichter bij zichzelf aan het komen was en dat dit de hoofdreden was om te gaan stoppen. En net als dat ze mij al zo vaak had gezegd dat ze wanneer ze gestopt was en daar aan toe zou zijn met ons mee wilde gaan werken om naast andere vrouwen in de prostitutie te gaan staan en hen te helpen om uit het werk te gaan komen en weer bij zichzelf te gaan komen. Ook vanmorgen zei ze mij dat door de gesprekken die we hadden ze zichzelf terug gevonden had. Ze durfde weer in zichzelf te geloven en dat God haar niet vergeten was maar Hij ook in haar gelooft.
Haar leven was op vele momenten een drama maar wat ik ongelofelijk sterk van haar vind is dat ze ondanks alle tegenslagen en eenzaamheid heen dichtbij zichzelf gebleven is. 
Onlangs vierden wij dat Jezus naar deze aarde kwam. Hij kwam hier op aarde als een baby maar ging voor de gehele mensheid een weg die naar het kruis leidde. Hij stierf daar voor ons maar stond op uit de dood en is nu in de hemel. Hij liet ons achter met een boodschap om het goede nieuws te brengen in deze wereld. Hij is nog steeds op zoek naar een levende relatie met een ieder. Dat goede nieuws dat mogen wij brengen in het centrum van Amsterdam. In het afgelopen jaar mochten we weer naast vele vrouwen staan. Er zijn er die zijn gestopt en anderen zijn bezig om alles af te ronden en hun leven weer op te kunnen gaan pakken. Jezus kwam hier naar deze aarde om in onze duisternis een licht te ontsteken. Onze taak is om dat te doen op die plaatsen waar mensen naar zichzelf op zoek zijn. Als team van Bright Fame mogen wij keer op keer de relatie zoeken en dat licht ontsteken, wetende dat het een vuur kan gaan worden dat niet meer kan en zal doven.
Wij willen iedereen die ons in het afgelopen jaar op wat voor manier dan ook ondersteunde hartelijk bedanken. 
Zoveel bemoedigende berichten en giften maar ook zoveel mensen die voor ons hebben gebeden. 
Ontzettend bedankt daarvoor! Bent u er ook met ons in het komende jaar?
Maak een paar minuutjes vrij en 
maak een eindejaars gift over 
en sta met ons
“Schouder aan Schouder”
Laten we hen samen helpen om 
niet alleen over hun droom te dromen
maar hun droom te kunnen leven in 2020!

NL53 INGB 0004 1039 12van STICHTING BRIGHT FAME

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden
onder vermelding van mensenhandel op
NL53 INGB 0004 1039 12van STICHTING BRIGHT FAME

Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 +31 20 2602118
frits@fritsrouvoet.nl | www.fritsrouvoet.nl | www.brightfame.nl

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie