1 juli 2024

Alexandra reis van hoop en geloof (vervolg)

Alexandra’s verhaal begon met een dieptepunt in haar leven als prostituee in Amsterdam, waar ze werd vernederd en gebroken. Dankzij een aanraking van God tijdens een gebedsbijeenkomst besloot ze deze wereld achter zich te laten. Met steun van verschillende mensen en organisaties maakte ze de moedige keuze om haar leven om te gooien en naar Roemenië terug te keren. Dit vervolg beschrijft haar verdere reis van herstel, geloof en transformatie, en hoe ze haar leven nu opnieuw vormgeeft met een focus op spirituele groei en hulp aan anderen.

De laatste keer dat ik Alexandra zag, hadden we gebeden om de geest van prostitutie uit haar leven te verdrijven, waarna ze terugkeerde naar Roemenië. De Covid-pandemie en de oorlog hadden haar situatie echter verslechterd.

Alexandra bleef in contact en belde me begin dit jaar. “Frits, ik gooi het roer om,” zei ze. “Ik wil me niet meer focussen op geld, maar op wat God voor mij heeft uitgesproken.” Ze vond een fijne kerk en wilde graag gedoopt worden.

In maart bezocht ik Roemenië voor een conferentie en ontmoette haar weer. We dronken koffie en ik nodigde haar uit om mee te gaan naar afspraken en connecties te leggen. Ik vertelde haar dat ze niet over haar verleden hoefde te praten, maar ze deed dat toch en maakte een goede indruk. Dit overtuigde me om haar uit te nodigen voor de conferentie. Daar leerde ze veel en genoot van het contact met andere christenen. Iedereen bevestigde mijn gevoel: Alexandra is een bijzondere vrouw die veel te bieden heeft.

Alexandra wil graag iets doen voor Roma-kinderen en vrouwen in de prostitutie. De kinderen noemen haar “mama”, wat ooit over haar is uitgesproken. Ze is 27 jaar oud en maakt verstandige keuzes als jonge christen. Ze had een relatie met een jongen, maar zette die op een laag pitje omdat hij wel in God gelooft, maar zonder Hem leeft. Eigenlijk is deze relatie met de jongen zo goed als over, terwijl ze wel zielsveel van hem houdt.

Wat zien we als we op straat lopen? Een prostituee of een vrouw zoals God haar bedoeld heeft? Het duurde drie jaar voordat Alexandra tot deze inzichten kwam, maar nu wil ze haar leven delen met God en de plek vinden die Hij voor haar heeft. Ze heeft een lange weg te gaan met coaching en het aflossen van schulden. Haar inkomsten zijn nu nul, maar we ondersteunen haar met een vrijwilligersvergoeding. Ze moet er zelf ook voor werken, maar we willen in haar investeren: praktisch, geestelijk en financieel.

Op 30 juni 2024 werd Alexandra gedoopt, een mijlpaal in haar spirituele reis. Het is bijzonder om te zien hoe groot haar geloof is. We hebben stageplekken voor haar in Roemenië en willen haar ook naar Nederland halen. Alexandra vertelde me dat ze nog nooit heeft meegemaakt dat mensen in haar investeren. Haar verhaal is er een van transformatie en geloof, inspirerend voor iedereen die het hoort.

Om meiden zoals Alexandra te kunnen helpen, zijn we afhankelijk van (maandelijkse) donaties. Je kunt hieronder doneren.

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie