22 oktober 2024

Prostitutie faciliteert mensenhandel

Prostitutie faciliteert mensenhandel en daar gaat veel geld in om.

In deze nieuwsbrief lees wat over aantallen en percentages en waarom mensenhandel dus zo lucratief is.

Vandaag is het 18 oktober dat betekent net als de voorgaande jaren dat het de Europese dag tegen mensenhandel is. Naast deze dag op 18 oktober hebben we een internationale dag tegen mensenhandel en zijn er in meerdere plaatsen ook van die dagen. Tegenwoordig zijn er ook weken tegen mensenhandel en hebben verschillende steden ook een dag. Allemaal ontzettend goed dat we bepaald worden dat er mensenhandel is.

Gewoon even een paar zinnen die ik vandaag onder ogen kreeg:

“Roemenië behoort tot de belangrijkste herkomst landen van slachtoffers van seksuele uitbuiting, zo blijkt uit een in Berlijn gepubliceerd rapport,” meldt DPA.

“Mensenhandel vindt elke dag plaats, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, huishoudelijk werk, prostitutie, landbouw, de vleesverwerkende industrie of in de bouwsector”, zegt Beate Rudolf, directeur van het instituut, volgens Agerpres.

“Ruim 370 miljoen meisjes en vrouwen over de hele wereld, of één op de acht, zijn vóór de leeftijd van 18 jaar verkracht of seksueel misbruikt, waarschuwde de VN-kinderorganisatie UNICEF in een rapport dat verschijnt aan de vooravond van de Internationale Dag van de Meisjes, op 11 oktober.”
 
“Dit aantal stijgt tot 650 miljoen, of één op de vijf, rekening houdend met ‘contactloze’ vormen van seksueel geweld, zoals online of verbaal geweld, merkt UNICEF op in zijn rapport, dat volgens hem het eerste ter wereld is over dit onderwerp.”

In de handel draait het altijd om vraag en aanbod. Het aanbod van vrouwen die in de prostitutie werkzaam zijn is groot en er worden altijd aantallen of percentages genoemd waar dan direct bij geschreven staat dat het werkelijke aantal of percentage hoger of zelfs veel hoger zal zijn dan wat we weten. Hoe we ook denken over prostitutie of porno het blijft een business waar ontzettend veel misstanden en mensenhandel voorkomt.

De cijfers en percentages geven aan dat er een geweldig aanbod is en dit betekent ook dat er een geweldig grote vraag is. Mijn vraag is dan ook al jaren hoe we diegenen (met name de mannen) doen laten beseffen dat deze dagen uiteindelijk voor hen bedoeld zijn. Wanneer de vraag daalt zal ook het aanbod minder worden.

Ontvang onze gebedsbrief hier en bid mee.

Meld je aan door een mail te sturen naar gebed@brightfame.nl
Wil je ons uitnodigen voor een spreekbeurt? Mail naar frits@brightfame.nl

 

Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie