Project 2023: Van hotel naar huis

Het sup-project van 2023, een nieuw project, een heftig project. Dit jaar gaan wij op 10 juni ons inzetten tegen gedwongen prostitutie, een ongekend leed wat vele jonge vrouwen wordt aangedaan. Ook hier in Nederland. De organisatie die wij willen ondersteunen zal dit jaar www.brightfame.nl zijn.  Zij verrichten het werk onder deze vrouwen, gaan op pad en op zoek om die helpende hand aan te bieden om deze vrouwen uit deze wereld te leiden en hen te helpen om hun weg te vinden in een nieuw en beter bestaan. Het specifieke doel wat wij willen ondersteunen is het hotelproject. Dit is een samenwerking tussen BRIGHTFAME en EL ROI (www.elroi.nl)

“BECAUSE THEY ARE ALL SOMEONE’S DAUGHTER”

Because they are all someone’s daughter, van hotel naar Huis.

Verslag van de suptocht op 10 juni 2023.

05:30. De wekker gaat. Na de geboorte van het project is vandaag na enkele maanden de dag aangebroken dat we gaan suppen op de Linge.
De weersvoorspellingen zijn geweldig deze dag, 30 graden en een lichte wind uit het oosten welke zeer gunstig is omdat dit grotendeels meewaait met de stroming van de Linge.
Na brood en koffie laad ik de bus op met een aantal sups en vertrekken Tygo en ik richting Zoelen waar we om 07:30 hebben afgesproken om te starten.
Terwijl wij Veenendaal uitrijden zien we voor ons de Tundra van mijn vader rijden waar de avond ervoor nog wat problemen mee waren maar door de goede hulp van onze zwager Diderik is het gelukt om de auto weer rijdend te krijgen.
En deze auto hoort erbij want mijn moeder verzorgt vanuit de Tundra al een aantal projecten op de rustpunten het eten en drinken.
Aangekomen bij de pont van Amerongen is het al zo mooi, de opkomende zon in het Heuvelrug gebied, overstekend naar de prachtige Betuwe, wat een zegen dit weer.

Aankomend op de afgesproken locatie zijn Andries en Aart hun sups al aan het oppompen en een hartelijk welkom en knuffel wordt elkaar gegeven.
Ook de andere suppers komen binnen en iedereen is lekker op tijd.
Na wat kennismaking tussen oude bekenden en nieuwe strijders wordt de boel gereed gemaakt en gaan we ten water.
Zoals elke tocht beginnen we ook deze met een gebed om zegen en dank over de dag en over de uitwerking van deze dag in het hotelproject.

Met 13 mensen, 12 mannen en 1 vrouw, mogen we dit keer de uitdaging aan gaan om 40 kilometer de Linge af te suppen. Hier volgen de namen van de strijders voor gerechtigheid:
Arie, Rene, Jascha, Senne, Tygo, Andries, Aart, Erwin, Eduard, Frank, Nique, Twan en ik, Marco.

Vanaf de eerste peddelslagen heerst er een goede stemming en die is deze dag niet meer weggegaan.
In afwisselende samenstellingen peddelen en praten we al snel de eerste 13 kilometer door en mogen we Mieke, Joanna en Kyan ontmoeten die klaar staan met koffie, koek en andere lekkere hapjes. Het eerste gedeelte is voorbij gevlogen. Een mooi stuk van de tocht waar voornamelijk alleen wij als supgroep in het water waren.

Na een klein half uurtje steken wij de sluis over en gaan wij bij een leuke camping weer te water. Vanaf hier word de Linge steeds wat meer recreatief gebruikt door onder andere kano’s, bootjes, zwemmers etc. En gelijk hebben ze want wat een prachtig stukje Nederland is dit. Sfeervolle nostalgische plekjes wisselen zich af met prachtige huizen en een soort prive camping plaatjes, velen sfeervol ingericht. Kortom, een heerlijke plek voor een mooie tocht als deze. Het duurt dan ook voor mijn gevoel niet lang of de volgende 14 kilometer is al weer voorbij en weer ontmoeten wij Mieke, Joanna, Kyan en nog wat mensen en krijgen wij van Mieke broodjes haring, wraps en andere lekkernijen. Je begrijpt intussen wel hoe kostbaar het is dat zij erbij is, dit keer vergezeld door Joanna en Kyan.

Met weer verantwoordelijk gevulde buikjes vervolgen wij onze tocht. Intussen zijn we wel op het heetst van de dag aangekomen en meer en meer beginnen we elkaar van de sups te duwen om lekker lol te maken en te af te koelen in het heerlijke water van de Linge. Wat een prachtige dag!
En wat gaat het snel voorbij! Juist in de omstandigheden en gezelligheid heeft de tijd weinig invloed op ons en tegen een uur of 18:30 bereiken we alweer het eindpunt van deze prachtige tocht.

In een haven in Leerdam staat het verzorgteam klaar en ook de vader van Twan en Frank met zijn enthousiaste vriendin staan met hun aanmoedigende muziek uit een krachtige box klaar om ons binnen te halen. Dit hebben zij trouwens op meerdere punten tijdens de tocht gedaan, erg leuk om ze telkens weer vrolijk langs de oever te zien staan!

Voldaan van een prachtige dag met een prachtige opbrengst van zo’n € 8000,- (!!!) nemen wij afscheid van elkaar en kijken we terug op een prachtige en gezegende editie van de sup-projecten voor het goede doel.

Via deze weg dank ik allen die meededen, die wilde sponsoren, die hebben gebeden, die hebben gedeeld, kortom ieder die zijn hart heeft laten spreken.

En nu bid ik dat waar het om gaat en ging tot redding mag zijn van vrouwen die in de gedwongen prostitutie gevangen zitten. Dat zij fysiek gered mogen worden en dat er ook genezing mag zijn van ziel en geest zodat zij echt weer mogen leven, leven in het Licht en in de Liefde van God, die ook hun Vader is.

Because they are all Someone’s daughter

Gods zegen, Marco

 

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie