7 december 2020

ZE IS ZEER GETALENTEERD EN WILDE GRAAG STOPPEN

By Frits Rouvoet on Dec 06, 2020 06:34 pm

Eind 2019, begin 2020 vertelde ze mij nog dat ik niets voor haar kon doen alhoewel ze graag uit de prostitutie wilde komen. Wetende van de goede opleiding in haar thuisland had ik een mooi contact voor gevonden die haar verder zou kunnen brengen hier in Nederland. Ze is zeer getalenteerd en wilde graag stoppen dus ik dacht een mooie mogelijkheid voor haar te zien om stap voor stap iets voor te bereiden voor wanneer ze eraan toe zou zijn om de redlight achter zich te laten.

Maar niet dus.

Toen kwam corona en hielpen we haar met de TOZO uitkering die ze als ZZP’er kon krijgen. Ook stonden we haar bij met cadeau kaarten van een supermarkt zodat ze ook boodschappen kon doen wat anders moeilijk was vanwege de hoge huur van haar appartement. Dit was ook zeer noodzakelijk vanwege haar gezinssituatie. Steeds regelmatiger kwam ze langs soms zomaar voor een bakje koffie en om anderen te ontmoeten. Andere keren met een vraag of haar administratie. Door de maanden heen is er tussen haar en ons een mooie vertrouwensband en vriendschap ontstaan.

Deze week vertelde ze ons dat wij als familie voor haar waren en haar hielpen om in echt moeilijke omstandigheden stand te houden. Op verschillende punten in haar leven zijn er beslissingen op komst om het roer volledig om te gooien. Voor ze wegging namen we nog even de tijd om samen te bidden en haar te zegenen.

Schouder aan schouder is wat we als Bright Fame sinds ons ontstaan nu bijna 16 jaar geleden altijd hebben gezegd. We hebben elkaar nodig en iedereen heeft iemand naast zich nodig en samen kunnen we veel bereiken.

Enkele dagen terug kregen wij het berichtje van een vrouw dat zij mij als de vader zag die ze nooit had gehad en de maatschappelijk werkster de zus die ze altijd zo graag had willen hebben. Dit zijn natuurlijk hele bijzondere berichtjes die je dan zo binnen krijgt. Natuurlijk zijn er ook tegenslagen maar dit helpt ons om door te gaan schouder aan schouder met iedereen die dat nodig heeft.

Veel vrouwen zijn altijd al eenzaam omdat hun familie en vrienden veelal niet weten wat voor werk ze doen. Tijdens de lockdown van het afgelopen voorjaar gaf een vrouw aan dat ze toen pas merkte hoe alleen ze in het leven stond. Werken en slapen dat was haar bestaan en nu zat ze daar ineens van de één op de andere dag alleen in haar appartement. Ze kwam bijna dagelijks langs op kantoor om een dagritme te hebben en genoot van de contacten met het team.

 

Een aantal vrouwen zal noodgedwongen met de kerst moeten doorwerken in de hoop iets te kunnen verdienen. Juist om met deze feestdagen in een verlaten redlight te moeten staan maakt dat ze zich eenzaam voelen gaven ze aan. Daarom zijn we op kerstavond open voor een fijn en gezellig kerstdiner.

Relatie en samen op weg zijn is iets wat iedereen nodig heeft en zeker diegenen die vanwege omstandigheden ver van hun familie weg zijn en werk moeten doen waar ze nooit over droomden.

Iedere schouder is nodig, ook die van U of jou. U kunt voor ons en de vrouwen bidden maar ook heel praktisch door ons financieel te ondersteunen met een kerstgift.

Ga naar: Uw Kerstgift

Wij zijn een erkende stichting
Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12
Postbus 12274   1100 AG Amsterdam
Telefoon +31 6 54985459  +31 20 2602118
Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie