16 oktober 2020

KARIN BLOEMEN

By Frits Rouvoet on Oct 14, 2020 

Karin Bloemen: “Als je niet praat dan bescherm je de dader en wanneer je wel praat dan bescherm je jezelf en dan kan de heling beginnen”.

Afgelopen maandagavond keek ik naar het programma Jinek waar Karin Bloemen te gast was. Uiteraard sprak zij over haar boek “Mijn ware verhaal” dat verleden jaar uitkwam. Persoonlijk was ik erg onder de indruk van haar verhaal na het lezen van het boek en heb groot respect voor Karin dat ze op deze wijze naar buiten komt met haar verhaal om anderen te beschermen. Een aantal uitspraken in het programma hebben mij enorm geraakt.

“De pijn zit diep van binnen en ze had een mensenleven nodig om daar mee te dealen.”

“Als je niet praat dan bescherm je de dader en wanneer je wel praat dan bescherm je jezelf en dan kan de heling beginnen.”

“Je voelt je veilig ergens in een donkere afzondering of op een plaats waar iedereen je ziet.”

“Daarom is een lockdown voor kinderen en meisjes die misbruikt worden ook zo onveilig. Papa is de hele dag thuis en je bent onveilig achter een gesloten voordeur en leeft in een hel. Je bent de hele dag op je hoede en leeft in grote angst.”

Vandaag las ik “honderden meisjes slachtoffer seksuele uitbuiting”. (De Telegraaf)

In de afgelopen 15 jaar heb ik ontelbaar veel meisjes en vrouwen gesproken die in de prostitutie werkzaam zijn die in hun kindertijd en/of tienerjaren seksueel misbruikt waren. Vele malen keek hun omgeving weg en deed niets.

Gelukkig ken ik ook verhalen waar de omgeving wel in actie kwam en erger voorkwam. Zoals enige tijd geleden iemand mij zei dat het maar een haartje had gescheeld of ze had ook in de prostitutie gezeten.

Karin Bloemen kwam niet in de prostitutie terecht maar veel anderen wel zoals bv Jolanda den Heijer het in haar boek “Onzichtbaar” beschrijft. U, jij en ik kunnen het verschil maken in het leven van die ene. Hopelijk heel in het begin door onze mond open te doen wanneer we iets bemerken van misbruik bij iemand in onze omgeving. Maar ook willen wij het verschil maken door diegene te helpen om uit de prostitutie te komen en naar haar te luisteren en dat genezing kan gaan komen.

Doet u mee om met elkaar het verschil te maken voor die ene? Ga dan naar Bright Fame en doneer.

De boeken kunt u bestellen via de boekenlijst van Bright Fame.

De boeken kunt u bestellen via de boekenlijst van Bright Fame.

Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12

Wij zijn een

erkende stichting

Postbus 12274  1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459  +31 20 2602118
Namens Bright Fame
Frits Rouvoet
Maak een donatie

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie