10 September 2018

Ik wou alleen mijn moeder helpen zodat ze trots zou zijn

Ik wou alleen mijn moeder helpen zodat ze trots zou zijn op wat ik had gerealiseerd. Maar ik heb niks gerealiseerd het is me alleen gelukt om mezelf kapot te maken.

er in de afgelopen week allemaal tot stand kwam . Nog nooit zoveel reacties gehad op een blog en allemaal positief. Nooit is een blog zo vaak gedeeld e al helemaal is er nog nooit zoveel geld op een oproep binnen gekomen. Op deze maandagochtend (05-02) is er een bedrag van € 7250,00 al gerealiseerd.

Ik wil iedereen ontzettend  bedanken hiervoor.  Bijzonder dat we zo met elkaar rondom iemand kunnen en mogen staan. In de afgelopen week was ik regelmatig met haar in contact en ook zij is ontzettend dankbaar en zo verbaasd dat mensen haar hierin willen steunen. Iets wat ze haar hele leven nog niet heeft meegemaakt. Ergens in deze maand begint ze met een opleiding zodat ze straks zelf in haar onderhoud kan voorzien. En ik hoop dat we met elkaar het mogelijk kunnen maken dat dat zonder enige schuld zal zijn. Dan is er dus nog wel een kleine verdubbeling van het bedrag nodig. Ik weet dat er hier en daar nog wat gelden binnen gaan komen maar doe hier toch nog een oproep om een bijdrage te leveren voor deze vrouw. Uw gift voor haar is een investering in haar toekomst. NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME o.v.v. Investering in haar toekomst of ga naar onze Website en doneer direct. Bright Fame is een ANBI-erkende stichting! Hierbij nogmaals haar verhaal; In de afgelopen jaren heb ik een goed contact met een jonge Roemeense vrouw  opgebouwd. Regelmatig luisterde ik naar haar verhaal dat mij elke keer weer  ontzettend raakte. Begin december vertrok ze weer naar Roemenië omdat ze  het niet meer aankon. We zagen haar in de maanden daarvoor steeds depressiever  worden maar wisten ook dat ze in Roemenië niet verder kon komen om uit haar  situatie te geraken. Ik heb gevraagd om haar verhaal op te schrijven  en of ik dat mocht delen via mijn blog. Hieronder volgt haar verhaal en daarna  zal ik met haar toestemming daar wat aan toevoegen. Ik ben een vrouw van 30 jaar ik kom uit Oost-Europa. Ik ben veel te vroeg getrouwd. Ik was 20 jaar. Mijn huwelijk ging na 8 maanden stuk en we gingen scheiden. Na mijn scheiding heb ik iemand anders leren kennen en ik hoopte nu echte liefde te hebben gevonden maar uiteindelijk bracht het mij achter de ramen. Ik had meerdere motieven om dit werk te blijven doen voor hem maar ook voor mijn moeder die kanker had. Mijn moeder was in die tijd in Italië aan het werk. Ik wilde genoeg geld verdienen om mijn moeder te kunnen helpen zodat ze terug kon komen naar Roemenië voor haar behandeling en een betere toekomst voor haar mijzelf. Mijn zogenaamde nieuwe liefde was maar van korte duur. Nadat wij samen in Nederland waren aangekomen is hij met een maand alweer weggegaan en kwam ik zogenaamd onder de bescherming van andere mannen, vrienden van hem. Later begreep ik dat deze mannen voor mij moesten betalen dus ik bleek verkocht te zijn. En ik ben daar gebleven om geld voor hen te verdienen. Ik was in die tijd erg bang. Maar ik kon het niet aan en ik wilde mijn lot niet accepteren. Dit is absoluut niet wat ik wilde. Ik ben gevlucht en het was een moeilijke tijd want ik werd door deze mannen gezocht. Ik weet niet hoe het me is gelukt om te ontsnappen.

Ketenen moeten verbroken worden
Ik kwam uiteindelijk toch weer achter een raam terecht, maar nu omdat ik voor mijn gevoel geen andere keus had om te leven en om mijn moeder naar Roemenië te krijgen en dat is mij uiteindelijk gelukt. Iedere maand stuurde ik haar geld om te leven, voor haar behandeling en de opvoeding van mijn broertje. Drie jaar lang heb ik geld naar huis gestuurd en in diezelfde tijd heb ik geprobeerd om een huis te laten bouwen zodat ik daar later met mijn moeder kon wonen. Na drie jaar kon ik niet meer. Ik stortte in en ben naar Roemenië terug gegaan om tot me zelf te komen en na te denken hoe verder te gaan met mijn leven. Drie jaar had ik hiervoor nodig. In die tijd had ik een normale baan maar daar kon ik maar nauwelijks van rond komen. Daardoor kon ik mijn huis niet afbouwen. Dus besloot ik om toch weer de prostitutie in te gaan. Zo gebroken als ik er uit stapte, zo gebroken ging ik er ook weer in. Mijn leven was en bleef uitzichtloos. Terug in de redlight district kwam ik een bekende man tegen. Hij was verrast om mij daar te zien. Hij vroeg mij waarom ik weer terug was gekomen en alles wat ik kon zeggen was: “Dit is het leven”

De attractie zijn van iedereen.
Ik was teleurgesteld in de persoon die belangrijk voor mij moest zijn en dat was mijn vader. Ik ben opgegroeid met veel ruzies en geweld. Ik zag mijn moeder heel vaak huilen zo vaak zelfs dat mijn hart vol raakte van boosheid en ik ging hem haten en verafschuwde hem. Mijn vader was een gewelddadig man en dit bepaalde de sfeer in ons gezin. Ik hou van mijn familie maar dat beperkt zich tot mijn moeder en mijn broertje. Wij wonen in dezelfde ruimte maar mijn vader betekent niets voor mij. Hij was ook een van de redenen om van huis weg te gaan. De laatste anderhalf jaar in Amsterdam heb ik niets kunnen doen dan alleen schulden maken. Ik was continue in een depressie om alles wat er met mij gebeurde. Mijn hele leven wilde ik een weg vinden om mijn schulden te betalen. Ik kwam op het punt dat het me niet meer interesseerde of het huis afgebouwd werd of om er nog te gaan wonen, alles wat ik wilde was gewoon thuis te zijn. In die laatste jaren is mijn leven alleen maar uitzichtlozer en depressiever geworden en was ik dan weer in Holland en dan weer in Roemenië. Het liefst wil ik in Roemenië zijn met mijn moeder in mijn huis. Maar hier in mijn land heb ik weer geen kans om mijn schulden te betalen.

Ik wou alleen mijn moeder helpen zodat ze trots op mij zou kunnen zijn op wat ik had gerealiseerd. Maar ik heb niks gerealiseerd het is me alleen gelukt om mezelf kapot te maken. Tot zover haar verhaal. Ik was die man die verrast keek en ontzettend geraakt werd door haar woorden “dit is het leven” temeer omdat haar gezicht en lichaamstaal haar woorden zo versterkten. In de periode daarop spraken we regelmatig met elkaar op ons kantoor of op een rustige plek met een kop koffie erbij. Op een gegeven moment werden onze gesprekken minder omdat ze het allemaal niet meer aan kon. Op straat sprak ik haar niet meer aan en groette ik haar alleen omdat het voor haar moeilijk was mij te zien. Via whatsapp onderhielden we wel contact met elkaar zoals we dat al jaren deden. Ik luisterde naar hoe ze vertelde dat ze een keer te laat thuis kwam. 16 jaar was ze toen. Haar vader heeft haar ten aanschouwen van haar vrienden en buren ontzettend vernederd door haar op straat helemaal in elkaar te slaan. Ze heeft die avond dan ook tegen hem gezegd dat hij haar nooit meer aan mocht raken anders zou ze hem vermoorden. Grote woorden voor een teenager maar nu 13 jaar later was diezelfde haat, boosheid en teleurstelling daar nog steeds. Ze heeft haar spullen gepakt en is bij de eerste de beste vriend ingetrokken met alle gevolgen die haar verdere leven gingen bepalen. Ze verbleef op verschillende plekken en steeds bij andere mensen. De ene teleurstelling na de andere.

Haar vertrouwen in mij begint steeds meer te groeien  en dat wil heel wat zeggen want ze vertrouwde  alleen haar moeder en haar vriendin. Een teenager droomde ervan om te studeren, een gezinnetje te hebben en een gewoon normaal gelukkig leven te hebben. Nu is ze een jonge vrouw beschadigd door het leven. Dromen kan en wil ze niet meer. Met elk gesprek raakt ze mij weer. Soms kan ik haar fluisterende stem nauwelijks horen. Er zijn wel een paar mogelijke oplossingen voor ander werk maar de vraag was of ze dat in haar omstandigheden wel aan kon. En in Roemenië verdient ze te weinig om van te kunnen leven en een schuld van nu €14.000,00 af te betalen. Geen schuld hier bij de belastingen of de ziektekosten- verzekeraar daar heeft ze wel voor gezorgd maar bij haar broer en een goede vriendin. Die vragen niet direct hun geld terug maar het drukt ontzettend op haar temeer omdat haar vriendin het geld nu zelf heel hard nodig heeft. Daarom belde ze mij op omdat ze weer terug wilde komen om het toch weer te proberen in de prostitutie. Ze wist niet hoe verder en eerlijk gezegd had ik ook niet een echt antwoord. Uiteindelijk heb ik haar gevraagd om iets van haar leven te delen zodat ik dat weer met u en jou kon delen. Ik ben bezig om te kijken of ik een geschikte werkplek voor haar kan vinden en natuurlijk geschikte en goedkope woonruimte. Maar al zou mij dat lukken dan wordt het nog steeds een lang proces.

Deze blog komt op een 8000 adressen en ik zat te denken als iedereen nou eens € 2,00 overmaakt dan is zij uit de problemen en kan ze zelfs als ze er aan toe is beginnen met een kappersopleiding. “Gek gedacht” kwam gelijk in mij op maar wel mogelijk. Dus dan toch maar de vraag of u / jij een bedrag wil overmaken. Of misschien een collecte kan aanvragen in uw kerk of gemeente.
Uw gift voor haar is een investering in haar toekomst   en uw bijdrage kan overgemaakt worden  ovv “investering in haar toekomst”   “Schouder aan Schouder” Laten we haar samen helpen  om weer te kunnen dromen en te kunnen gaan leven! Uw gift voor haar is een investering in haar toekomst.

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME o.v.v. Investering in haar toekomst of ga naar onze Website en doneer direct.

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting! Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden onder vermelding van mensenhandel op 

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME of via de bovenstaande link. Postbus 12274 1100 AG Amsterdam +31 6 54985459 +31 20 2602118 frits@fritsrouvoet.nl  www.fritsrouvoet.nl www.brightfame.nl

Support us and help women to get out of prostitution

Donate now